Språk/Language

Bemannings­centralen

Bemanningscentralens uppgift är att med god kvalitet och effektivitet administrera och bemanna verksamheter efter deras behov med vikarier och poolanställd personal med önskad kompetens.

De verksamheter som bemannas vid ordinarie personals frånvaro är:

 • äldreboenden,
 • hemtjänst,
 • särskild omsorg,
 • personlig assistans,
 • psykiatri,
 • måltid,
 • lokalvård.

Bemanningscentralen ansvarar för korttidsvikariat vid sjukdom, semester eller annan kortare frånvaro i samtliga verksamheter. Inom äldreomsorgen samt social omsorg så ansvarar Bemanningscentralen även för långtidsvikariat på längre än två veckor.

Bemanningscentralen består av en administrativ enhet, en korttidspool och alla personer som arbetar som vikarier. Den administrativa avdelningen tar emot vikariebeställningar och tillsätter vikarier på arbetspass i verksamheterna. Här arbetar bemanningsplanerare, administratörer, schemaplanerare, bemanningsutvecklare och rekryteringskonsulter.

I korttidspoolen arbetar omvårdnadspersonal i en pool som arbetar där medarbetarna bäst behövs för dagen inom verksamheterna som bemanningscentralen bemannar med vikarier.

På bemanningscentralen finns många vikarier som arbetar som vårdbiträden, undersköterskor, vårdare, skötare, personliga assistenter, lokalvårdare, måltids­biträden, kockar, handledare och boendestödjare.

Finspångs kommun har alltid ett behov av vikarier i våra verksamheter. Som vikarie i bemannings­centralen bör du ha möjlighet att komma till arbetet med kort varsel och kunna vikariera från några timmar och uppåt.

Du anger själv när du kan arbeta och behöver inte vara tillgänglig varje dag. Bemanningscentralen använder ett tidbokningssystem på Internet där du som vikarie kan logga in till en personlig sida och se ditt schema, din kalender och din profil. Du lägger in din tillgänglighet och har möjlighet att bli bokad på de tider som du lägger upp.

Det här krävs av dig

Bemanningscentralen har som krav att du som sökande är flexibel, har ett gott bemötande, lätt för att samarbeta och ett gott bemötande mot brukaren. Du behöver också ha fyllt 18 år, ha goda kunskaper i svenska och datorhantering och för vissa tjänster krävs även körkort och teckenspråk.

För att arbeta i verksamheter där det finns barn och ungdomar (korttidsboende och boende för barn och ungdomar inom LSS, måltid och lokalvård) krävs att du har ett giltigt utdrag ur polisregistret. Blankett hittar du på Polisens webbplats. Du kan redan i dag ansöka om utdraget så det är klart till den dagen du ska börja arbeta. Du bör inte öppna kuvertet innan du lämnar det till oss.

Utbildningar

Personlig lämplighet är väldigt viktigt och det är meriterande med arbetslivserfarenhet och någon av dessa utbildningar:

 • omvårdnad
 • psykiatri
 • personligassistansutbildning
 • vård och omsorg, habilitering och rehabilitering
 • behandlingsassistent
 • barnskötare
 • kock
 • måltidsbiträde

Ansök till tjänst som vikarie

Om du är intresserad av att arbeta som timvikarie önskar vi få in ditt cv samt ett personligt brev där du berättar mer om dig själv och inom vilket område du är intresserad av att arbeta.

Gör en spontanansökning

Om du är intresserad av att arbeta som timvikarie önskar vi få in ditt CV samt ett personligt brev där du berättar mer om dig själv och inom vilket område du är intresserad av att arbeta.Är du intresserad av att arbeta som semestervikarie är du välkommen att ansöka via annons du finner på vår karriärsida Jobba i Finspång.

Jobba som semestervikarie

Bemanningscentralen söker inför varje sommar semestervikarier till sektorerna vård och omsorg och social omsorg. Ett meningsfullt och roligt arbete där du har bidrar till att göra skillnad - varje dag. Du får arbeta nära människor och tillsammans med fantastiska kollegor, som kan ge dig stöd och råd. Du som söker har fyllt 18 år och gillar att arbeta med människor. Du är lugn och stabil i stressade situationer och som person är du engagerad, flexibel och ansvarsfull.

Är du intresserad av att arbeta som semestervikarie är du välkommen att ansöka via annons du finner på vår karriärsida Jobba i Finspång. Annonsen finns ute så länge ansökningstiden är öppen.

Under sommaren 2023 finns möjlighet att ta del av extra ersättning, både för dig som vill jobba i centrala Finspång och i ytterområdena. För att kunna ta del av den extra ersättningen behöver du uppfylla ett antal bedömningskriterier. En förutsättning är att du accepterar ett färdigt sammanhängande schema, på sex till nio veckor under perioden v.24-34, som är anpassat för verksamheten och utan särskilda ledighetsönskemål. Längre sjukfrånvaro eller annan frånvaro medför avdrag eller helt utebliven extra ersättning. Bedömningen görs gemensamt utifrån framtagna bedömningskriterier av aktuella chefer i slutet av sommaren. Ersättningen betalas ut efter semesterperiodens slut i september.

Den extra ersättningen är uppbyggd i en bonustrappa, en för arbete i centrala Finspång och en för arbete i ytterområden såsom exempelvis Hällestad och Rejmyre.

Bonustrappa centralt

Om du tackar ja till ett semestervikariat inom social omsorg eller vård-och omsorgs verksamheter belägna i Finspångs centralort om minst sex sammanhängande veckor, utifrån verksamhetens behov, så får du ta del av en extra ersättning enligt nedan.

 • 7 000 kr för tio veckor.
 • 6 000 kr för nio veckor.
 • 5 000 kr för åtta veckor.
 • 2 000 kr för sju veckor.
 • 1 000 kr för sex veckor.

Bonustrappa i ytterområdena

Om du tackar ja till ett semestervikariat inom social omsorg eller vård-och omsorgs verksamheter belägna i Finspångs ytterområden om minst sex sammanhängande veckor, utifrån verksamhetens behov, så får du ta del av en extra ersättning enligt nedan.

 • 10 000 kr för tio veckor.
 • 9 000 kr för nio veckor.
 • 8 000 kr för åtta veckor.
 • 4 000 kr för sju veckor.
 • 2 500 kr för sex veckor.

Kontakt

Bokningsansvarig
Bemanningscentralen

0122-852 70
vikariebokning@finspang.se

Telefontid: Vardagar kl. 6.00-16.15, helgdagar kl. 6.30-12.00.

Camilla Engström
Administratör
Bemanningscentralen

0122-854 86
camilla.engstrom@finspang.se

Anna Gevhagen
Rekryteringskonsult
Bemanningscentralen

0122-85499
anna.gevhagen@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Emma Andersson
Rekryteringskonsult
Bemanningscentralen

0122-85491
emma.andersson4@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Emeli Vanhanen
Enhetschef
Bemanningscentralen

0122-854 98
emeli.vanhanen@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång