Finspångs kommun

Språk/Language

Kultur och nöje

I Finspångs kommun finns ett brett utbud av kultur- och nöjesaktiviteter och evenemang så som Skogsröjet, Allsång på slottet och mycket mer.

Evenemang som sätter Finspång på kartan

I Finspångs kommun finns en bred mix av kulturaktiviteter och evenemang. Olika föreningar, Kulturhuset och andra aktörer skapar populära evenemang som till exempel festivalen Skogsröjet, Cirkusslottet, Rejmyre marknad och Allsång på Slottet. På Kulturhuset kan du uppleva konserter, teater, bio och utställningar.

Kulturhuset

På Kulturhuset kan du gå på bio och se de senaste filmerna och efteråt sätta dig ned på restaurangen som ligger i anslutning till biografen. På Kulturskolan som huserar i samma lokaler som Kulturhuset kan du lära dig att sjunga, dansa, spela instrument, göra film eller gå en kurs i konst.

Kulturmiljöer

Det finns många intressanta kulturmiljöer bevarade i kommunen som är värda ett besök. Ta del av vackra bruksmiljöer, smedjor och glasbruk som vittnar om hur samhällsstrukturer och områden vuxit fram.

Bibliotek

I Finspång finns ett huvudbibliotek samt filialer i Hällestad och Rejmyre. Huvudbiblioteket flyttade 2019 till nya och större lokaler i Kristallen i centrala Finspång. På sidan nedan kan du läsa mer om biblioteken och vad de erbjuder.

Flicka läser bok

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång