Finspångs kommun

Språk/Language
På bilden syns en kvist i närbild och i bakgrunden visas en lantlig miljö av träd och raspfält.

Sommarlovs­­program

Spendera sommarlovet i Finspångs kommun! Här väntar roliga aktiviteter för barn och unga. Här finns även en rik natur som bjuder in till härliga utflykter och upplevelser.

Sommarkul på Finspångs bibliotek

Biblioteket bjuder in till massor av roliga aktiviteter och tävlingar i sommar, för hela familjen. Ta del av programpunkterna här!

Simskola under sommaren

I Finspångs kommun arrangeras sommarsimskola för barn och unga som vill lära sig simma. Hitta din närmaste simskola här.

Sommaröppet på Hörnan

Fritidsgården Hörnan håller öppet i sommar och har laddat med roliga aktiviteter! Följ Hörnan på Instagram för att hålla koll på vad som händer.

Camp Grosvad

Camp Grosvad innebär en till fyra veckor fyllda med lek, aktiviteter och utflykter! Det är helt gratis att delta. Läs mer här.

Naturnära semester

Upplev hela Finspång utbud av sevärdheter, naturupplevelser och spännande äventyr. Besök Finspångs turismwebb.

Häng med ungdomslotsarna

Ungdomslotarna arrangerar roliga popup-aktiviteter runtom i Finspång under sommaren. Följ ungdomslotsarna på Instagram för att ta del av programpunkterna som pågår fram till 19 juli.

Vi uppdaterar sidan och fyller på med innehåll löpande och med reservation för att ändringar kan komma att ske i programmet.

Utflyktsmål, fritidsaktiviteter och naturupplevelser

I någon av Finspångs 368 sjöar finns det gott om möjligheter att ta sig ett dopp. Här hittar du information om kommunens offentliga badplatser.

Arena Grosvad är en bad- och friskvårdsanläggning som erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad med två vattenrutschkanor, vattenland och ett miniäventyr för de minsta. Här finns det även en 25-metersbassäng för motions- och träningssimning samt undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Bad- och friskvårdsanläggningen innehåller även relaxavdelning och gym.

I Finspång finns det både cykelleder av olika längd och MTB-spår med olika svårighetsgrad. Här finns också pumptrackbanan och en liten cykelpark.

För den spelsugne bjuder Victims of Gaming in till spelveckor under sommarlovet. De kommer att ha öppet för en hel del aktiviteter under hela sommaren, ända fram till september.

Victims of Gaming håller till i sin lokal på Bergslagsvägen 9 under handelsbanken.

I Finspångs kommun finns mer än 20 naturreservat som bjuder på en varierad natur med många naturuppleverlser och en rik biologisk mångfald. Oavsett vad du söker för naturupplevelse kan du hitta en favorit bland våra naturreservat. En del reservat har anordningar för friluftslivet som exempelvis vandringsleder, vindskydd, rastplatser och parkeringar. Andra reservat har mer vildmarkskänsla och få eller inga anordningar för friluftslivet.

Att paddla kan både vara en rofyllt och äventyligt upplevelse för hela familjen. I Finspångs kommun finns flera kanotleder som bjuder på en härlig naturupplevelse. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett omväxlande landskap och om vattennivån tillåter behöver du inte göra många lyft, utan istället maxar du njutningen när du glider fram i kanoten. Längs våra vackra kanotleder hittar du ordnade rastplatser och vindskydd.

Mer information om våra kanotleder finns hos Finspång turistbyrå.

Finspångs turistbyrå

0122-853 00
turism@finspang.se

Kulturhuset, Bergslagsvägen 29, 612 30 Finspång