Finspångs kommun

Språk/Language

I Finspång hittade familjen sin drömtillvaro

När familjen Hellstedt började leta hus så hittade de till slut den perfekta platsen att slå sig ner på. Med barnomsorg runt knuten, härlig natur och med närhet till både fritidsaktiviteter och stadens bekvämligheter.

Familjen Hellstedt som flyttat till Finspång

Familjen Hellstedt består av mamma Linda, pappa Anam och deras tre döttrar i åldrarna 3, 5 och 9. De flyttade till Finspång från Kumla 2017 när deras nybyggda hus var färdigbyggt. Mamma Linda arbetar som teamchef på Willys och pendlade en timme enkelresa från bostaden i Kumla till jobbet. När familjen växte började de på allvar fundera på att flytta till Finspång.

Familjen Hellstedt som flyttat till Finspång
Familjen Hellstedt som flyttat till Finspång

– Vi började leta hus, men hittade inget som passade oss och priserna blev allt högre. Vi började då att fundera på att bygga hus, för att hitta ett hem som verkligen passade oss! När vi hittade en tomt precis i anslutning till barnomsorg och härlig natur bestämde vi oss, säger Linda som inte ångrat sig för en sekund.

Idag bor de i ett villaområde strax utanför centrum, nära naturen och med skolan precis runt husknuten. Det är lugnt och tryggt med härliga människor. Linda jobbar kvar i Finspång och Anam fick jobb direkt som svetsare i Skärblacka, i närheten av Finspång.

Familjen Hellstedt som flyttat till Finspång
Familjen Hellstedt som flyttat till Finspång

– Barnen har fått många kamrater och trivs i skola och förskola. Det finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter att välja på, många trevliga lekparker och ett fantastiskt badhus!

Möjligheten till fritidsaktiviteter passar den aktiva familjen bra. De gillar att vara ute i skog och mark, döttrarna rider, dansar och har provat på fotboll. På vintrarna åker familjen skridskor. Lika viktigt som att vara ute i skog och natur är det att ha tillgång till bra service.

– I Finspång hittade vi en lagom balans av det vi uppskattar. Jag ville bo mer lantligt med närhet till vacker natur och min man ville ha stadens bekvämligheter, med närhet till affärer, restauranger och fritidsaktiviteter. Allt det finns i Finspång.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång