Finspångs kommun

Språk/Language

David driver framstående familjeföretag i Finspång

David Johansson är vd för Finspångs Brunnsborrning. Han berättar om fördelarna med att driva företag här och vad han vill skicka med till de som funderar på att börja jobba i Finspång.

David Johansson, FBB

FBB Finspångs Brunnsborrning är ett familjeföretag som grundades 1979 av Jonny Pettersson.
Idag är FBB ett av Sveriges största privatägda brunnsborrningsföretag inom segmenten
geoenergi, vattenbrunnar och entreprenadborrning.

David Johansson representerar andra generationen i familjeföretaget och är vd för koncernens bolag. Brodern Martin Johansson är ekonomichef.

Vilka styrkor finns med att driva företag i Finspång?

– Finspång har en historik som brukssamhälle med bra blandning av allt ifrån små och medelstora företag till större tillverkande industrier. Vårt verksamhetsområde mot konsument är normalt en radie av 12 mil från Finspång och på så sätt har Finspång en bra geografisk position och förhållandevis bra vägnät där vi når många invånare på relativt kort tid. Lägg där till Stockholm och Jönköping som nås med tvåfilig motorväg hela vägen från Norrköping. Positionen är således mycket bra lämpad för logistik-, transport- och anläggningsföretag.

De större industrierna drar också fördel av järnvägen mellan Finspång och Kimstad och hamnen i Norrköping. Det enda vi efterlyser beträffande vägnätet är en större och säkrare väg till Örebro. Upplever också att dialog med kommun och övriga nätverk med näringslivet
i Finspång fungerar bra, berättar David Johansson.

Vad skulle du vilja säga till dem som funderar på att börja jobba i Finspång?

– Det är en attraktiv ort att både bo och leva i med framtidsvisioner från kommunens sida. Lugnare miljö än i storstäder med närhet till både skola och affärer. Idrott och friluftsliv med många badsjöar och fina områden med sommarstugor.

Här finns en framstående gymnasieskola och en bra mix med små och medelstora företag, samt framstående större industrier som leder till goda chanser att få arbete, säger David.