Finspångs kommun

Språk/Language

Motionsspår och längdskid­åkning

I Finspångs kommun finns det möjlighet att motionera och träna i vacker natur, tack vare våra välskötta motionsspår. Under vintertid går det även bra att åka längdskidor i spåren. Här hittar du information om motions- och längdskidspår.

Torstorpeskogen sydväst om Mäseln, naturvärdesklass 3.

I Finspångs kommun finns det flera välskötta och skyltade motionsspår som är väl anpassade för motion och träning. Under vintersäsongen används spåren för även för längdskidåkning. Spåren är utspridda både i tätorten och i ytterområdena. Finspångs kommun ansvarar för de spår som inte sköts av någon förening.

Motions- och längdskidspår i Finspångs tätort

Motionsspår Arena Grosvad

 • Orange: 5,5 kilometer, 10 kilometer och 15 kilometer. Spåren ses som lättsprungna.
 • Röd/Vita - Siemensvarvet: 7 kilometer. Spåret är lättsprungen väg.
 • Grön/Vita: 7 kilometer. Spåret är tuff trailstig.
 • Elljusspår: Två slingor, ena är 1,7 kilometer och andra är 1,9 kilometer. (totalt 3,6 kilometer).
 • Tänt morgon: från klockan 6 tills det ljusnar. Tänt kväll: från att det mörknar fram till klockan 22.

Eftersom det är många som vistas i Grosvadsskogen samtidigt är det viktigt att visa hänsyn och respektera varandra. Tänk på att anpassa farten efter situation, vid passage och möte.

I anslutning till Arena Grosvad finns ett uppmärkt motionsspår med en sammanlagd längd på cirka 22 kilometer. I närheten av detta spår finns ett belyst motionspår i Lotorp. Bästa start- och parkeringsplats är utmed Storhagsvägen. Där Storhagsvägen och Rågången möts finns en informationstavla om spåren.

Längdskidspår Arena Grosvad

På vintern gör Finspångs skidallians om motionsspåren till skidspår på Grosvalds IP med hjälp av konstsnö. Om det snöat tillräckligt mycket läggs även naturspår. Vid spårning av naturspåren används vissa delar av motions- och MTB-spåren. Kom ihåg att du inte ska gå, springa eller cykla i skidspåren förens snön försvunnit.

Spåren

 • Grönt - Konstsnöspår: Spåret är upp till 2,3 kilometer. Spårets längd beror på hur mycket snö det finns i elljusspåret.
 • Rött - Mellanvarvet: 7 kilometer. Det är en rejäl backe i början men mestadels svag kupering.
 • Rödsträckat - Anslutningspår till Lotorp: 4 kilometer. Elljusspår.
 • Röd/grön - Anslutningsspår till Lunddalen: 1 kilometer. Spåras vid god snötillgång.
 • Blått heldraget: Ett elljusspår som spåras när det finns gott om snö. Spåret är en förlängning av konstsnöspåret, väster ut 0,6 kilometer och norr ut 1,2 kilometer.
 • Blåstreckat: Ett elljusspår som spåras väldigt sällan. Från Grosvadsskolan är det cirka 500 meter. Vid Lunddalen är det närmare 2,4 kilometer.

I Lunddalen finns ett belyst motionsspår, cirka 2,5 kilometter med direkt anslutning till andra uppmärkta motionsspår i närområdet. Under vissa dagar och tider kan du mot en kostnad byta om och duscha på Lunddalen.

Friluftsfrämjandet i Finspång äger och ansvarar för Lunddalen.

I Torstorp finns ett elljusspår som är cirka 2,4 kilometer. Det ansluter till det belysta spåret i Viggestorp. Det finns även uppmärkta motionsspår på 3, 5 och 7 kilometer i närheten som Finspångs skid- och orienteringsklubb ansvarar för. Du kan byta om, duscha och basta under vissa dagar och tider.

Info från Finspångs SOK:
Just nu (2024-01-22) är det stökigt på spåren efter vinterns stormar, snö och barkborrar. Spår 3 och 5 planeras att röjas till våren.

I Viggestorp finns ett belyst motionsspår som är cirka 3,8 kilometer, ett spår som ansluter från Svälthagen. På vintern läggs skidsspår i motionsspåret.

Motions- och längdskidspår i Finspångs ytterområden

I Igelfors finns det ett elljusspår som är omkring 2,3 kilometer långt. Igelfors IF ansvarar för spåren. Under vintern läggs skidsspår i elljusspåret, som Regna IF ansvarar för.

I Ljusfallshammar finns ett upplyst motionsspår som är cirka 2,7 kilometer.

Mer information om spåret och karta finns på Ljusfallshammars byaråds webbsida.

Vid Ålängsgården finns ett motionsspår med belysning och är cirka 2,7 kilometer. I anslutning till spåret finns ett belyst motionspår vid Arena Grosvad, cirka 3,4 kilometer.

I Rejmyre finns ett elljusspår som är cirka 2,5 kilometer långt.

I Sonstorp finns belyst motionsspår som är cirka 2,7 kilometer.

Kontakt

För att kontakta sport- och anläggning kan du använda e-post formuläret nedan.


Sport- och anläggningsenheten

sportochanlaggning@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång