Finspångs kommun

Språk/Language

Välkommen till Finspång!

Finspångs kommun är en härlig plats att bo på där det är lätt att trivas. Nära naturen men också nära stadspuls och god service. Vi är inte fler än att vi känner igen varandra - det skapar samhörighet och trygghet.

I Finspångs kommun slipper du de stora städernas stress, du lever nära naturen och har samtidigt nära till det mesta. Här kan du vara säker på att få en god kommunal service, en bra och trygg skola för dina barn och ett rikt utbud av fritidsaktiviteter. Gemenskapen med grannarna är stor och många människor är engagerade i kultur- och föreningslivet. Det finns ett varierat utbud av bostäder och du kan bo som det passar dig - centrumnära, naturnära eller på landsbygden.

RegnarenFinspångs kommunÖstergötland

En växande kommun med bra läge

Finspångs kommun har en lång historia som bruksort. Redan i slutet av 1500-talet lade man grunden till det vi stolt kallar ”den svenska industrins vagga”. Idag är Finspång en växande kommun i förändring men fortfarande lever idéerna, företagsamheten och kreativiteten här. Med stora företag som Siemens, Gränges och Hydro med export över hela världen, sätter kommunen sin prägel på industrikartan.

Finspångs kommun gränsar till tre kommuner som alla har över 100 000 invånare. Det innebär att den större stadens utbud finns inom räckhåll. Det geografiska läget gör det enkelt att pendla till och från Finspångs kommun, antingen för att arbeta på något av de större företagen i kommunen eller för att resa till sin arbetsplats i någon av de närliggande städerna.

Sommartorget under Finspånga marken 2019

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång