Finspångs kommun

Språk/Language

För barn och unga

Välkomna till bibliotekets barn- och ungdomsverksamhet! Här får du information om vad våra yngre besökare och låntagare kan göra på kommunens bibliotek.

Barnavdelningen - för de små

På Finspångs och Rejmyres bibliotek finns barnavdelningen, en avdelning för barn i alla åldrar.

Under 2023 öppnade vi vår nya barnavdelning på huvudbiblioteket i Finspång. Barnavdelningen bjuder in till olika aktiviteter och har sitt utseende inspirerat från naturen. Här bor även smådjur som kommer att vara en del av våra program och lärande aktiviteter framöver.

På barnavdelningens äppelhylla finns böcker anpassade för barn med olika behov. Här finns böcker på olika språk. Det finns även böcker för barn med olika behov, inklusive tecken, punktskrift och språkpiller. Vi har också faktaböcker om funktionsvariationer för både barn och vuxna.

På bilden visas barnavdelningen på huvudbiblioteket i Finspång.

Vill du komma till biblioteket med din förskola eller skolklass och låna böcker utanför våra ordinarie öppettider, eller kanske boka en bibliotekarie för bokprat eller högläsning? Kontakta biblioteket för att boka tid.

Vi levererar boklådor till förskolor utanför tätorten. Till alla förskolor i Finspångs kommun har vi även temalådor som kan levereras vid önskemål. Kontakta biblioteket för mer information och bokning av lådor.

Ungdomsavdelningen - för dig över 13 år

På huvudbibliotekets ungdomsavdelning finns massor av böcker och serier för dig över 13 år. Men du vet väl att du inte bara behöver låna böcker för att du är på bibblan?

Här kan du andra saker också; som att studera, låna en dator eller ett rum. Vi har även böcker på olika språk - fråga oss så hjälper vi dig att hitta en bok som passar dig.

Hitta boktips!

Få aktuella boktips och håll dig uppdaterad om vad som är på gång hos biblioteket!

Följ oss på Instagram

Här kan du som ungdom och ung vuxen följa vår verksamhet, och få tips om böcker och våra aktiviteter.