Finspångs kommun

Språk/Language

Lillängens förskola

Lillängen är en relativt nybyggd förskola som startade våren 2018. Förskolan ligger centralt belägen på Östermalm i Finspång med fräscha lokaler anpassade för en förskoleverksamhet.

Lillängens förskola

Förskolan består av fyra avdelningar. På nedervåniningen ligger Hemligheten och Överraskningen och på övervåningen ligger Äventyret och Mysteriet. Vi har valt denna uppdelning för att kunna bemöta och stimulera barnen utifrån deras utvecklingsnivå.

Vi har mycket samarbete mellan avdelningarna och gör många aktiviteter tillsammans. På vår förskola tycker vi att det är viktigt att alla känner sig trygga med varandra och har roligt ihop.

Om ni är nyfikna på vår förskola så är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss för ett första besök.

Utemiljö med variation och naturnära

Vi är mycket stolta över vår gård som erbjuder en stor variation och många utmanade miljöer, här tillbringar vi mycket av vår tid i alla väder. Närheten till naturen gör att vi ofta går på utflykter och utforskar vår närmiljö.

Egen kokerska

Maten på förskolan tillagas av vår egen kokerska, som i så stor utsträckning som möjligt använder sig av ekologiska och närproducerade produkter. Måltiderna serveras i vår gemensamma matsal, där barnen själva, efter förmåga, får ta mat ur den dagliga buffen.

Trygg miljö för liten som stor

Det viktigaste för oss är att alla barn och föräldrar känner sig trygga och välkomna här. Vi har ju hand om det käraste ni har.

Kontakt

Lillängens förskola
Förskolan består av avdelningarna Hemligheten, Mysteriet, Äventyert och Överaskningen

Mattias Appelqvist
Rektor
Lillängen, Ängslyckan och Blåklintens förskola

0122-85787
mattias.appelqvist@finspang.se

Ekmansväg 12, 612 36 Finspång

Anna Bjernman
Administratör
Sektor utbildning

0122- 853 55
anna.bjernman@finspang.se

Ekmansväg 12, 612 36 Finspång