Finspångs kommun

Språk/Language

Konsumentvägledning

Har du köpt en vara och undrar om du får lov att reklamera? Eller är du väg att köpa en tjänst och undrar vad du ska tänka på? Svaret på det och mycket mer kan du få via webbplatsen Hallå Konsument.

För att få vägledning behöver du kontakta Konsumentverket och deras upplysningstjänst Hallå konsument.

Hallå konsument

Hallå konsument är en rikstäckande upplysningstjänst som samordnas av Konsumentverket.

  • Hit kan du vända dig med konsumentrelaterade frågor om köp av varor och tjänster, reklamationer och att handla hållbart.
  • Hallå konsument är även vägen in till ECC Sverige (Konsument Europa) som kan hjälpa dig med gränsöverskridande rådgivning, till exempel vid köp av tjänster som flyg- eller resor till annat europeiskt land.
  • Här hittar du även många värdefulla tips och råd på vad som är viktigt att tänka på inför större eller mindre inköp.
  • Här kan du få råd och stöd om du är missnöjd med ditt köp och inte kommer överens med säljaren. (Kontakta först säljaren och klaga. Hjälper inte det, skriv ett meddelande via e-post eller brev till säljaren. Om ni fortfarande inte kommer överens kan du få råd och stöd av Hallå Konsument.)
  • Här hittar du svaren på mängder av konsumentfrågor.

Webbplatser som hjälper dig vidare

Här hittar du länkar till fler webbplatser som kan vara en hjälp för dig som konsument:

Konsumentverket

På Konsumentverkets webbplats kan du läsa om konsumenträtt och få svar på vanliga frågor från konsumenter. Du hittar också kontaktuppgifter för hjälp med dina klagomål, råd inför köp, eller ekonomisk rådgivning.

Allmänna reklamationsnämnden (ARN)

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en statlig myndighet som har till huvudsaklig uppgift att opartiskt - och utan avgift för parterna - pröva konsumenttvister.

Boende

Om du har frågor kring boende ska du besöka Boverkets webbplats för att få korrekt information om frågor som rör ditt boende.

Fastighetsmäklarinspektionen (FMI)

Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) är den statliga myndighet som hanterar frågor om registrering, tillsyn och disciplinära åtgärder som rör fastighetsmäklare och informerar om god fastighetsmäklarsed. Webbplatsen vänder sig till fastighetsmäklare och konsumenter i fastighetsaffärer, det vill säga säljare, köpare och spekulanter.

Konsumenternas

Hos Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå kan du som privatperson skaffa dig objektiv fakta och få vägledning inom bank-, finans- och försäkringsområdet.

Energimarknadsbyrån

Oberoende och kostnadsfri konsumentvägledning om el, gas och fjärrvärme.

Relaterad information

Kontakt

Hallå konsument

info@hallakonsument.se

0771-525 525

Telefontider:
Måndag-fredag: kl. 9-12
Lördag-söndag: Stängt

Konsumentverket/KO, Box 41, 651 02 Karlstad