Finspångs kommun

Språk/Language

Betala faktura

Här finner du information om hur du går tillväga för att betala fakturor från Finspångs kommun.

Finspångs kommun har avtal med Swedbank och Bankgirot för banktjänster och betalnings­flöden. Därför vill vi att du betalar dina fakturor till vårt bankgiro genom att använda den avi som finns på fakturan.

Betalar du via Internet måste du uppge vårt bankgiro som är 5305-3864 för OCR-betalningar. För övriga betalningar är det 132-7493.

Betala med autogiro

Anmäler du dig till autogirot kommer dina betalningar till oss automatiskt. Det enda du behöver tänka på är att pengarna finns på ditt konto dagen innan betalning. Fakturan får du i god tid så att du kan kontrollera den och påpeka eventuella felaktigheter. På fakturan står det hur stort beloppet är som dras via autogiro.

Vi ser till att betalningen görs i rätt tid, varken för tidigt eller för sent. Dessutom är det gratis. På så sätt riskerar du inte att få dröjsmålsränta eller inkassokrav. Om det inte skulle finnas pengar på kontot gör banken tre nya dragningsförsök inom några dagar. Misslyckas även dessa måste du betala in beloppet omgående för att slippa krav.

Flera möjligheter till autogiromedgivande

Det finns tre olika sätt att anmäla att man vill ha autogiro

  • Via din internetbank.
  • Via länken Autogiroanmälan.
  • Via pappersblankett som finns för utskrift på E-tjänster och blanktter.

Autogiroanslutningen kan ta några dagar efter att vi har fått din ansökan. Därför kan det hända att det hinner komma en faktura från kommunen som ska betalas på vanligt sätt. När autogirot är klart står beloppet som "makulerat" på fakturan.

Betala med e-faktura

Genom e-faktura får du en enklare och säkrare betalningsrutin. Med e-faktura har du kvar kontrollen att bestämma att fakturan ska betalas då du i internetbanken kan titta på fakturan och därefter godkänna den. All betalningsinformation är redan ifylld och det kostar inget extra att ta emot e-fakturor, det ingår i internetbanken.

Eventuella påminnelser och krav skickas som pappersfaktura. Observera att det även går att ha autogiro och e-faktura, då dras beloppet automatiskt på förfallodagen. Anmälan om e-faktura gör du på din internetbank.

Kontakt

Agneta Lindén Långström
Ekonomiadministratör
Ekonomi- och styrningsavdelningen

0122-850 27
fakturor@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Ekonomi- och styrningsavdelningen
Finspångs kommun

0122-850 00

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång