Finspångs kommun

Språk/Language

Händelsecenter

Händelsecenter, även kallat HC, ligger i centrala Finspång.
Verksamheten inriktar sig på upplevelser och sinnes­stimulerande aktiviteter.

Vårt uppdrag

Händelsecenter har fokus på att deltagarna ska få uppleva med flera sinnen. Här finns en tydlig struktur och handledarna har god kunskap i AKK (alternativ kompletterande kommunikation) och arbetar mycket med bildstöd. Det finns ett sinnesrum att tillgå som vi kallar Händelseriket som bjuder in till avkopplande och rofyllda stunder.

Aktiviteter utförs både enskilt och i grupp. På HC kan deltagarna vila i bollhavet eller en stund på röda mattan. Se film, lyssna på musik, lägga pussel, spela spel, pyssla, få taktil massage med mera. På schemat finns även gemensamma aktiviteter som sittande dans och bokstund.

Händelseriket

Händelseriket är ett sinnesrum designat för att deltagaren ska få uppleva med flera sinnen samtidigt.

I den svarta delen, svarta rummet, finns en vattensäng. Där kan deltagaren vila en stund samtidigt som de kikar på lampor och bubbelrör.

I gröna delen av händelseriket under ett stort löv kan deltagarna krypa ned i vår musiksäng. Slappna av med svaga vibrationer eller följ rytmen av sin favoritmusik samtidigt som de kikar på lampor och bubbelrör.

I vita delen finns en härlig dubbelsäng att slappa i och koppla av i. Även här finns bubbelrör, lampor och ljusslingor som skapar mysig stämning.

I Händelseriket finns även en bollfåtölj och hammock att slappna av i.

Kontakt med handledare i daglig verksamhet

Besöksadress:
De Beschväg 8
612 30 Finspång

Telefon 070-336 58 47

Kontakt

Frida Nylund
Enhetschef Daglig verksamhet
Sektor social omsorg

0122-858 79
frida.nylund@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång