Finspångs kommun

Språk/Language

SchoolSoft – vår skolportal

SchoolSoft är ett webbaserat system som gör informationsutbytet mellan lärare, elever och vårdnadshavare enkelt och lättillgängligt. I SchoolSoft kan du som vårdnadshavare hitta information och kommunicera med din skola eller förskola. Systemet används i förskolan, grundskolan, särskolan, fritidshem och gymnasieskolan.

Funktioner i SchoolSoft

I SchoolSoft har du som vårdnadshavare tillgång till bland annat:

  • kommunikation mellan skola och hem
  • scheman
  • planeringar
  • omdömen
  • dokumentation
  • matsedel
  • läsårstider

Logga in på webben eller ladda ner appen

SchoolSoft nås via en webbläsare på din dator men kan även användas genom en app på din surfplatta eller smarta telefon. SchoolSofts app för vårdnadshavare stödjer IOS och Android.

Observera att vårdnadshavare i Finspångs kommun i första hand loggar in med Bank-ID men även SMS-inloggning finns att tillgå om man saknar Bank-ID. Behöver man SMS-inloggning så kontaktar man mentor på skolan som skickar ärendet vidare till SchoolSoft-admin/superuser. Vid inloggning väljer man att man är vårdnadshavare så kommer man rätt.

Personregistrering

Enligt reglerna i Dataskyddsförordningen (GDPR) informerar vi om att personuppgifter registreras i kommunens elevregister. Elevregistret används för kommunens elev- och betygsadministration och innehåller elevens namn, adress, telefonnummer och personnummer samt föräldrarnas namn, adress och telefonnummer såväl hem som till arbetsplats. För de elever som fått betyg, finns även dessa med i elevregistret. Elever med skyddad identitet eller skyddad adress behandlas på särskilt sätt.

Mer information om SchoolSoft

För frågor och support kontakta din skola/förskola.

Observera att vårdnadshavare i Finspångs kommun i första hand loggar in med Bank-ID men även SMS-inloggning finns att tillgå om man saknar Bank-ID.

Kontakt

Vid behov av hjälp, vänligen kontakta förskolans eller skolans administratör. Du hittar kontaktuppgifter på respektive enhets sida.